30-05-05

Pijnlijk

Ik vind het niet erg om af en toe eens vroeg mijn bed uit te moeten. Dan wordt de wekker ook nog eens gebruikt, het lichaam wordt alert gehouden en bovendien kan ik er een premie aan overhouden als ik voor half 7 begin op het werk. Er is ook bijna geen verkeer onderweg, buiten de habituele vrachtwagens en de spreekwoordelijke (weliswaar doodgereden) kat op de baan is het er uiterst rustig. De paardjes kunnen eens hun vrije loop laten.
 Met een beetje geluk gaat het werk snel voorbij, en heb je nog een halve dag voor jezelf. Dat is als je niet te moe bent. En dat kan al eens het geval zijn als je toch wel heel vroeg uit je bed moest, zoals om half 3. Terwijl heel Vlaanderen dan nog lekker ligt te snurken, er van achter geen enkel gordijn of raam een beetje licht komt piepen en het akelig stil is op straat, loop je netjes in uniform naar het werk. De smile groeit onderweg wel. Want de mensen vertrekken op vakantie en niets is volgens mij onaangenamer dan bij het begin van je welverdin-ende en duurbetaalde congé een nukkig mens achter de check in balie of aan de gate tegen te komen.
Maar half 3 is vroeg om uit je bed te worden gesleurd. Het eerste vertrek dat ik het is een charter richting Alicante, gevuld met de halve boeren- en boerinnenbond van gevorderde leeftijd. En voor ik hier een resem negatieve reacties krijg als dat ik iets heb tegen oude mensen en dat ik toleranter moet zijn en respect moet tonen voor de ouderen van dagen, ik heb helemaal niets tegen deze mensen, eigenlijk hou ik wel van deze bevolkingslaag. Meestal komen ze nog grappig en schattig uit de hoek en zou je ze zo op een plaatje op je salontafel willen zetten. Maar wat kunnen oude mensen vermoeiend zijn! Zeker zo vroeg in de nacht... Ze hebben heel wat bagage,meestal met een heleboel lintjes en prutskes aan zodat je je werk niet deftig kan doen (en dan zijn ed mensen verbaasd als hun bagage niet toekomt, maar we kunnen wel niet deftig labellen met al die rommel aan hun bagage),  vinden vaak hun identiteitskaart niet ("Jef waar hebde die nu weer gestoken? Ik heb u vorige week al gezegd da ge die op de vlieghaven goe moet bijhouden. Met u kunde toch nergens komen. Allé, vooruit, host aa eng beke, want de mensen stoan te wachten zenne...!"), willen ze graag aan het rameke zitten, en vragen tot 10 maal toe of ze dan toch wel aan het rameke zitten, en of ze samen kunnen zitten (ik heb nog nooit mensen willens nillens van elkaar gescheiden op het vliegtuig, en dan toch zeker niet wanneer die al meer dan 50 jaar bij elkaar zijn. Al lijk ik soms in de ogen van bepaalde mensen toch een glimp van hoop op te vangen, om toch maar eventjes van elkaar verlost te kunnen zijn...). De plaats en tijd van inscheping moeten vaak tot 4maal toe herhaald worden op een decibel niveau van formaat zodat het in de A-pier (en die is ver!) bijna gehoord wordt. Bovendien hebben deze mensen de tijd, en lijken ze het anderen die dit niet altijd hebben (180 mensen inchecken op anderhalf uur kan soms nipt zijn) dat soms wel kwalijk te nemen. En dan kijken ze je aan met zo en blik van "ocharme het kind, nog zo jachtig, ze is nog zo jong, ze zal wel leren naarmate ze ouder wordt (lees hier een beetje tussen de lijnen dat ik hun levenservaring en kunst tot innerlijke rust en gelatenheid wel een beetje benijd).
Normaal werk ik in de namiddag en kan ik hier allemaal best mee lachen, tliefst van al zever ik nog graag mee met die menskes. Maar Zo vroeg op de dag... denk ik alleen aan wanneer ik terug mijn bedje kan opzoeken. Zoals nu misschien... ;-) Kzal straks om 3u nekeer kukelerkuuren voor jullie snurkerkes. Als jullie morgen op vakantie vertrekken, wees een beetje lief tegen dat meisje achter de balie, jullie gaan op vakantie, wij blijven thuis... ons adrenalineniveau is wat lager...
 
 

20:22 Gepost door Lieve Kleine Pirana | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

zal is aan u denken k zal is aan u denken als gij opstaat en ik mijn bedje opzoek...
waar is de tijd de mens volgens het licht leefde????

Gepost door: G | 30-05-05

positief Hewel, het doet toch es deugd om te merken dat er nog mensen zijn die het postieve in het negatieve nog kunnen zien! Wist niet dat midden in de nacht moeten opstaan om te gaan werken tot zulke prozaische inspiratie kon aanleiding geven. Eerlijk toegegeven, ik heb het ook nog nooit uitgeprobeerd.
Maar dan die boerinnenbond! Foei, ge zijt de KAV, de KWB, de gepensioneerdenbond, den duivenbond ,.... vergeten.
Maar die tonen toch nog interesse voor dat piepjong ding aan de incheckbalie, terwijl die yuppies, managers in spe, uitgebluste of gefrusteerde managers en dergelijks specimen dat jong ding doorgaans met heel wat minder respect behandelen.

Volgens mij is er maar één soort van aanvaardbare passagiers, ikzelf en een heel, heel beperkt aantal uitzonderingen

Gepost door: cdb | 31-05-05

De commentaren zijn gesloten.