29-06-05

Dillema

Begin augustus werk ik 2 jaar in hetzelfde bedrijf op de luchthaven. Vier tijdelijke contracten in 2 jaar. Telkens van 50% met zogenaamde annexen. Zogezegd omdat het management niet weet hoe druk het zal worden en ons op deze manier flexibel kan opstellen. Maar in die 2 jaar tijd heb ik nog nooit aan 50% gewerkt, altijd meer. In augustus loopt dus mijn laatste tijdelijke contract af. En dan zouden ze mij een vast contract geven. Eventueel, als mijn beoordeling goed is. Intussen geef ik voor de 2e keer 'parrainage', dat is een 10-daagse praktische begeleiding van de opleiding voor nieuwelingen in ons bedrijf.
Volgens mij laten ze je dat niet doen als ze je niet capabel vinden en van plan zijn je contract niet te verlengen. Maar ons bedrijf doet zo'n bizarre en onmenselijike moves dat je je nergens nog over kan verbazen. Overuren beginnen pas te tellen na een half uur. Maar als je 1 minuut te laat inpunt ben je een kwartier van je loon kwijt. Ze hebben volk tekort, hebben de laatste 5 maanden meer dan 100 nieuwe mensen aangenomen en opgeleid, maar terwijl verlengen ze niet het contract van bekwame werknemers met ervaring en know how. Terwijl lopen ze wel de scholen af en smeken ze voor nieuwe, onervaren werkkrachten die nog een intensieve opleiding nodig hebben binnen het bedrijf, terwijl deze nog niet zijn afgestudeerd...
Als je dan toch een vast contract te pakken krijgt, is het een van 50%, met annexen elke maand. En eventuele omschakeling naar 75% binnen enkele maanden. Eventueel.
Maar terwijl werk je door de annexen wel meer uren, terwijl je pensioen, vakantiegeld, en eventuele nood aan mutualiteit bij ziekte dan maar op basis van je basiscontract, dus 50% is...
Verder klop je wel de meest bizarre uren, van vroeg in de nachtelijke ochtend, tot soms een gat in de avond. Dat heeft zo z'n voordelen, als je een bioritme en sociale leven niet zo belangrijk vindt.
Dus ik zit met een dillema. Augustus komt dichterbij. Ik weet niet of ik een vast contract krijg en if so wat voor een dat gaat zijn. Ik doe mijn job graag, al heb ik iets totaal anders gestudeerd, ben gepassioneerd door de luchthaven en de hele wereld daarrond, het contact met passagiers en collega's. Maar soms verveel ik me, vind minder uitdagingen en vloek ik op de ambetante uren . En soms ben ik blij dat ik die rare uren heb, ik sta nooit in de file, kan naar de winkel als er weinig volk is, moet geen verlof nemen om bijvoorbeeld met de wagen naar de garage te gaan, kan soms meer uit een dag halen dan met een job van 8 tot 5. 
Ik ben 25, heb 5 jaar gestudeerd, wil ik dit heel mijn leven doen? Wat als ik ooit een gezin zou hebben, wat is het beste te combineren? Krijg ik genoeg voldoening in deze job? Zal ik geen spijt krijgen als ik iets anders doe en de luchthaven missen zoals iedereen altijd beweert? Voel ik me hier voldoende geapprecieerd? Kan ik een andere job wel aan? Ben ik goed genoeg? Ben ik gemaakt voor bureauwerk?
Ik ben alvast maar eens aan het rondzien. You never know what you bump into.
Als iemand een leuke uitdaging weet, kheb er wel zin in denk ik...
 

10:39 Gepost door Lieve Kleine Pirana | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

keuzes maken Met een vast contract kan je nog altijd weg, alleen het duurt iets langer, mr is wel een zekerheid die je hebt, wat de dag van vandaag heel veel waard is! Ik ben er van overtuigd dat je anderen dingen ook aankunt, heb ik altijd al gezegd... Weeg alles goed af en vertrouw op je gevoel... En soms moet je af en toe is springen in t leven en zien waar je terecht komt, beter spijt hebben (is ni altijd de gemakkelijkste weg) dan gans je leven te moeten afvragen "had ik maar" of "hoe zou het gelopen zijn"....

Gepost door: G | 29-06-05

I know.. tprobleem is dat ik niet weet wanneer ik spijt zou hebben, als ik blijf of als ik ga...

Gepost door: Piranake | 29-06-05

begrijp u t leven op de lucht haven is een speciale sfeer, eens gebeten, geraak je der moeilijk weg, denk ook nog af en toe aan "mijn" vliegerkes, mr heb nog geen spijt gehad van mijn keuze...
Zolang je niks anders vindt, waar je je volledig achter kan zetten en dat de sprong waard is, zou ik blijven...

Gepost door: G | 29-06-05

Oppassen wettelijk mag je als werkgever maar vier tijdelijke contracten geven of wel maximum een periode van twee jaar. Dit om de werknemers te beschermen. Strikt genomen kan je dus geen tijdelijk contract meer krijgen en moet je ofwel een vast krijgen ofwel geen meer... Tenzij je tijdelijke contracten zonder einddatum had (vervangingscontracten bv...) Misschien toch eens laten checken...?

Gepost door: Péke | 30-06-05

idd dat is het hem, geven ze me een vast contract of ben ik binnenkort werkloos? En als ze me een vast contract aanbieden, zijn de voorwaarden hier en daar wat nadelig... Maar kheb ergens gehoord dat als men je langer dan 3 maanden een bepaalde annex geven, je volgende contract zowieso dezelfde moet zijn. Dus: 2 jaar gewerkt aan 50% met annex naar 75%, dan een vast contract verplicht aan 75% (basis) ipv 50%, wat ze zouden voorstellen...?

Gepost door: Piranake | 30-06-05

addertje in t gras zou knn kloppen van die drie maand, maar is een vershil tss een voorlopig en vast contract, en als in de klein lettertjes staat dat ze de voorwaarden mogen aanpasssen...
wat ik ook al gehoord heb is dat sommige firma's hun personeel voor 1dag ontslaan en dan terug 2jaar met tijdelijke contracten aannemen...

Gepost door: G | 30-06-05

vast contract wat ik zeker weet is dat een vaste job van 09.00 tot 17.00 bijna niet meer bestaat en zeker niets voor u is. Daarenboven moet ge niet twijfelen aan uw capaciteiten, die hebt ge , alleen zult ge uw in het begin moeten aanpassen. Dat van die overuren, dat geldt bijna overal, die worden nooit vanaf de eerste minuut geteld, behalve wanneer ge in een glijdend uurrooster zit, maar dan is dat credittijd en geen overuren.
En elke job heeft haar voor- en nadelen. Ik zou nu al beginnen uit te zien naar iets anders, liefst OP de luchthaven maar ik zou elders toch ook niet à priori uitsluiten. Hou er ook rekening mee dat al de pas afgestudeerden nu ook op de arbeidsmarkt komen. Zelfs al krijg je een vast contract, niets houdt u dan tegen om - als er iets interessants uit de bus zou vallen - je ontslag te geven.

Ik duim alleszins voor u!

Gepost door: cdb | 04-07-05

De commentaren zijn gesloten.