07-08-05

Intussen in de videotheek

Bibi is 4 dagen thuis, tijd dus voor een beetje ontspanning na het zware werk. In de videotheek (of moeten we het dvd-theek noemen tegenwoordig?) staat bij ons een rek met snoepjes, bijna zo een beetje als in de cinema maar dan wat kleiner. Het staat daar wat te lonken, een grote verleiding voor snoepsjesfreaks en kleine kindjes. Terwijl we zo een beetje aan het rondzien zijn welke film we gaan verorberen die avond (wie mij een beetje kent weet dat dit heel wat tijd in beslag kan nemen. Eer Piranake iets gekozen heeft gaan soms maanden voorbij. Maar die avond hebben we het vrij kort kunnen houden) komt een moeder met 2 kleine kinderen de zaak binnengewandeld. Iedereen heeft haar gehoord, want de oudste kleine is niet op zijn mondje gevallen en brengt met een natuur à la Sergio een show waarvan iedereen kan meegenieten, al staat men in het meest verre hoekje van de zaak. ('kijk mama, das ne goeie film. Diene ni ze, diene heb ik al gezien! Ee wouw mama kijk da wil ik hebben..') De moeder doet tevergeefse pogingen hare kleine een beetje rustig te krijgen en is uiteindelijk (nog voor ons, want ja Piranake heeft nog altijd niet gekozen, afgeleid door kleine Sergio) aan de kassa geraakt. De kassa, net naast het snoepjesrek. Hier de conversatie tussen moeder en kleine Sergio:
- kijk mama, dat is voor brave kindjes eh
moeder negeert
- mama mama, das voor brave kindjes e
-ja dat is voor brave kindjes
- das voor brave kindjes. En ik ben ook een braaf kindje...! (Sergio kijkt smalend naar zijn mama, uitdagend, goed wetend dat hij helemaal niet zo een engeltje is)
 
Hier kon ik mijn lach absoluut niet inhouden. De moeder trok ogen alsof zo net een hond had gezien die zijn behoefte deed op haar bord.
Ik trok me terug rond de videorekken om mijn lach te verstoppen. Dan hoop je toch echt dat je eigen kinderen toch wat rustiger zullen zijn...

09:39 Gepost door Lieve Kleine Pirana | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:) Piranake & kiezen gaan inderdaad niet zo goed samen :p
Ik had vroeger ni zo moeten doen als ik ergens kwam, want de 'pedagogische tik' was dan nooit veraf...

Gepost door: G | 07-08-05

De commentaren zijn gesloten.