20-10-05

beestjes

Een hele dag heb ik eraan gewerkt. Mijn kleine appartementje kuisen bracht al wat aarde aan de dijk. Dit huis kuisen is dus een ware opgave. Niet dat het zo groot is hoor, alleen wat groter dan mijn kot waar ik 4 jaar in heb vertoefd en dat op een uurtje gekuist was. En ook wat groter dan mijn vorig stulpje. Niet zo groot als het huis waarin ik ben grootgebracht. Maar daar had ik een lieve en zeer propere mama ;-).
 
Dus ik had een goede werkdag achter de rug. Tijd dus voor een welverdiend badje in een propere badkamer. Maar ik was niet de enige die dat dacht. Het water was aan het stromen, badje aan het vullen, heerlijke Sephora geuren kwamen mij tegemoet (wanneer komt er trouwens zo een zalige winkel in ons landje?!). kStond net klaar in het kostuum dat ik van mijn ouders had gekregen en daar zat het dan, het harige achtpotige beest. En een serieus beest dat het was. Zo een groot, waarvan je het lijf kan zien en als het even kan nog goed meten. En haar op de poten. Ook eventueel meetbaar. Veel te groot in mijn zalig warme welriekende badkamer. Van een klein spinnetje ben ik niet bang. Dat mag gerust in mijn stulpje komen als het buiten wat kouder wordt. Maar zo'n grote harige afschrikwekkende beesten (en kom nu niet af met 'dat beest zal waarschijnlijk meer bang zijn van u dan gij van hem'), daar moet ik niet van hebben. Ik weet dus ook niet hoe ik ze buiten moet krijgen. Ik durf zelfs geen meter in de buurt komen.
En daar staat ze dan. Haar eigen huis, groot genoeg om alleen te wonen en grote Jan te spelen. Maar er zit een spinneke in haar badkamer en ze loopt verloren. Tvriendje was net weg dus die kon niet ter hulp snellen. De papa durfde ik daarvoor niet te bellen, hij zou nogal lachen en dat plezier wilde ik hem niet gunnen. Tenslotte was ik een grote meid die kan alleen wonen.
Tot ik een kleine miauw hoorde. Onze kleine poes had nog niet gegeten en is verzot op beestjes in huis. Elke vlieg spurt hij achterna en die verlaat nooit levend het huis. Een dikke vette spin leek mij dus een aangename maaltijd.
Poes richting spin geholpen. Aandacht was even gewekt, spin klopke gegeven. Maar poes daarna verdwenen. Zonder interesse. Nu heeft poes spin buiten gezichtsveld geklopt. Weet dus niet of dat beest daar nog zit. En er zit een grote spleet onder de deur van mijn slaapkamer...
 
Iemand een idee om dat beest weg te krijgen zonder het aan te raken of ook maar een meter in de buurt te komen?
 
Niet dat ik geen zelfstandig meisje ben hoor. Kmoet gewoon een manier vinden om dat beest weg te krijgen ;-)
 

userimage

23:23 Gepost door Lieve Kleine Pirana | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

... Ge kunt die spin op een groot blad papier laten kruipen en dan buiten zetten, of ge kunt iets minder vredelievend zijn en de pantoffel bovenhalen, mr deze laatste methode laat natuurlijk wel een plekje na...

Gepost door: G | 21-10-05

hm... Voor dat blad papier moet ik wel heel dichtbij kruipen e. En ze zit boven op de lichtbak van het badkamermeubel. Denk ik... Lekker goed bereikbaar :-s

Gepost door: Piranake | 21-10-05

hoe noemt da ook weer zo ne speciale borstel vr de stofdraden weg te doen...
of een goei bus insecticide

Gepost door: G | 21-10-05

tja Dat worden een paar slapeloze nachten. Hoeveel insecten eten we gemiddeld ook weer op in onze slaap in een heel leven?

Gepost door: Christophe | 21-10-05

Tijd om de grote middelen in te zetten! LANG LEVE DE STOFZUIGER *MMMWWOEEHHAHAAA* :o)

Gepost door: Magali | 21-10-05

mmm dat zijn er redelijk veel, nr t schijnt zijn sommige spinnen zelfs een delicatesse...

de Stofzuiger uw vriend :))))))))))

Gepost door: G | 21-10-05

De commentaren zijn gesloten.