21-12-05

Reizemie

Het zag er eerst naar uit dat ik uiteindelijk niet had kunnen meegaan. Khad er al zo lang naar uitgekeken, dagen zitten verzetten op het werk, vanalles geregeld. Twee dagen voordien was ik ziek geworden. De griep had mij gevonden. De dag voor vertrek dan maar naar de dokter gegaan. Die wilde mij thuis zetten. Kzeg ah neen e, ik moet en zal mee naar Rome gaan. Khad er al zoveel voor moeten doen, dat konden ze mij nu niet meer afpakken.
 
Ikke dus onder de paardemiddelen, één dagske thuis onder doktersbevel. En de volgende dag op het vliegtuig ;-)
Khad Rome nog nooit gezien. Reizen begint altijd al een beetje op de luchthaven. En als je dan kan inchecken bij de collegatjes en lekker toch kan vertrekken en zij daar blijven (hihi, dan is dat eens zo leuk...!
 
Twas niet alleen mijn eerste keer in Rome, ook mijn eerste keer in bussiness class. Ik voelde mij een echte prinses, werd gesoigneert met de glimlach. Zalig! Luxe went rap!
 
Kmocht mee met het vriendje op nightstop. Dus vriendje zat achter 't stuur (of hoe noemde dat in een vliegtuig?), al besefte ik het niet echt. Dat toestel beweegt en gaat de lucht in, maar daarbij denk je nooit echt aan de mensen die dat ding in beweging brengen. Ik denk dat ik nog altijd niet zo goed bewust ben van 't vriendje zijn job. Kzal het misschien beter beseffen na het komende weekend, als ik de cockpit misschien eens van dichterbij mag bekijken tijdens de vlucht naar Oslo...
 
En dan landt je daar in Rome... Die taal, de rijstijl, het superhotel, het lekkere eten.... Mmmm
Rome fits me well!
 
Vriendje kende Rome al een beetje, hij komt er geregeld en trok ons mee door de kleine straatjes en de menigte. En plots staat die daar... de Trevi Fontein!
 
Ik wist niet dat het werkwoord met verstomming geslagen zijn je zo letterlijk kon overvallen.
Die kleuren, die sfeer, immens groot, adembenemend...
 
Mijn eerste plons in Rome heeft me bezoedeld en dat gevoel heeft me niet meer losgelaten. Op 24u kan je niet veel intens bezoeken, maar kheb al heel wat gezien (tot zelfs de paus toe!) en kan niet wachten om terug te gaan!
 
Kan ik wel goed aan wennen... ;-)
 
 

22:19 Gepost door Lieve Kleine Pirana | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Aha toch in Rome geraakt dus. 24 u is inderdaad veel te weinig om Rome te zien. Het is een heel mooie stad om te bezoeken, als je niet omgereden wordt door een hevige Romein in een Fiat tenminste ;-)

Gepost door: Péke | 22-12-05

miljaar dat klinkt superromantisch! ;-)
ben beetje jaloers, ik wou dat ik ook op citytrip kon...
den enigen die met mij mee wil is dien die ier ook reageeert :D

ps: en merci voor je stem voor Gent blogt! ondertussen hebben de leuvense bloggers ook een actie opgestart! schitteren poster hebben ze ontworpen dat moet gezegd!

Gepost door: lord cms | 22-12-05

ROME Oh, 'k was net met vriendje aan het beslissen naar waar onze citytrip binnen aantal weken zal gaan. Rome is één van de opties; naast Sevilla en Istanbul. 'k Zal deze pro-Rome dus onthouden ;-)

Gepost door: Mwa | 26-12-05

De commentaren zijn gesloten.