13-01-06

wake up call

Ik ben als een diesel. Ik heb mijn tijd nodig in de ochtend om wakker te worden. Alles verloopt wat traagjes. In slow motion zie ik mezelf vanop afstand zich langzaam in het land van de wakkere begeven. De eerste grommen moet je niet persoonlijk nemen en het uitdrukkingsloze tot donderwolk gezicht laat je beter even met rust. Laat ons zeggen voor een uur of 3.

Ik ben nooit een ochtendmens geweest. Pas op, ik vind het leuk om de zon te zien opkomen, de wereld te zien wakkerworden en de schoonheid der natuur te mogen aanschouwen. maar daar houdt het dan ook bij op.

 

Ik heb dus het geluk in shiften te werken, en een relatieve keuzevrijheid te hebben in hoe deze shiften zich manifesteren in mijn leven. Zo werk ik meestal pas in de namiddag en kan ik netjes op mijn gemak wakkerworden zonder dat iemand er veel last van heeft. Ook het verkeer valt op dat uur van de dag heel goed mee. Nergens file, lekker vlotjes geraak ik zonder veel frustraties op een 25-tal minuten op de werkplek.

 

Nu moest ik een paar dagen geleden op cursus op Brucargo... om 9 uur s'ochtends. Dat wakkerworden viel wel mee. Ik had de dag voordien gebabysit op mijn 1-jarig neefje en lag een beetje laat in mijn bed, maar kom het was nog redelijk geweest. Maar je moest me niet te veel vragen. Gelukkig zijn er Deckers en Ornelis om me wakker en bezig te houden.

 

Maar wat een gedoe op de baan! Laat dit een reminder blijven om nooit (NOOIT!) een 9 to 5 job te doen. Het verkeer is een hel. Ik snap niet hoe mensen elke dag zich zo in de hele rompslomp wringen. Ik ben onderweg 2 ongevallen tegengekomen en zelf nipt eentje al slippend vermeden. Iedereen staat overal aan te schuiven en tussen te wringen. Waar ik normaal een klein half uurtje over doe, had ik nu een uur en een kwartier voor nodig! Pfff... Hoe hou je het vol?!

 

EN dan was ik nog maar in Zaventem geraakt. Stel je voor dat je ergens in het Brusselse werkt?! Man man man. Waarom nemen die mensen niet met z'n allen het openbaar vervoer? Ook zitten de meesten van die wagens meer dan halfleeg. Is er dan niemand in de buurt met wie er kan gepoold worden? Of zitten we liever met z'n allen associaal te wezen in onze eigenste bolide?

 

Definitly, not my thing!

10:09 Gepost door Lieve Kleine Pirana | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

;-) amaai tot 3u een ochtndhumeur da's straffer dan ik, de meesten lopen em vlug vorobij al lachtend dat ik weer niet aanspreekbar ben, langzaamaan kom ik opgang en wakker en aanspreekbaarder
ik moet kunen acclimatiseren 'sochtends, tjidens verlof of weekend heb ik totaal geen last van enig humeur en spring ik soms ut mijn bed...tijdne sd eerkweekis het altijd bijna overslapen lol

jaja gelukkgi si het vrijdag!

Gepost door: lord cms | 13-01-06

ik leef met u mee liever mij nog is goed omdraaien in mijn bed op zo'n onmenselijk vroeg uur...

Gepost door: G | 13-01-06

De commentaren zijn gesloten.