17-04-06

Nooit te oud om te leren

Ik ben iemand die nogal graag de touwtjes in handen houdt. Niet dat ik geen impulsieve ingevingen heb die me plots ergens naartoe brengen. Nee, ik heb wel enige ruimte voor enige 'out of the blue momenten'. Maar ik ben nogal een planner, en hou graag de controle over wat er in mijn leven gebeurt. Ik heb het moeilijk met echt genieten van iets, zonder ook maar even vooruit of achteruit te kijken. Dan gaat de gedachtenmolen aan de gang. Mijn levenspad, zoals ik het altijd graag had gezien staat al in blauwdruk op de film in mijn achterhoofd. En als mijn levenswandel daar wat van gaat afwijken kan ik behoorlijk teleurgesteld zijn. Iedereen heeft bepaalde verwachtingen, anders weet je niet goed wat je wil denk ik. Maar mijn verwachtingen gaan soms een eigen leven leiden.

Tot ik dit het voorbije weekend met een lichte klap in het gezicht heb moeten inzien. Ik was er eventjes niet goed van. In de spiegel kijken kan soms een vreemde, onthutsende maar openbarende ervaring zijn.

Dus nu moet ik leren genieten. Zonder denken.

John Lennon gaat nog gelijk krijgen denk ik, 'Life is what happens while you're busy making other plans'. Hoe vaak is het niet dat dingen gebeuren die je echt niet verwacht, en wat je verwacht en zo hard wil, dat komt net niet. Dus bibi gaat wat relaxen en genieten van wat er op haar afkomt. Lijkt wel leuk. I like surprises ;-)

12:06 Gepost door Lieve Kleine Pirana | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

zelf hou ik ook altijd de controle en de touwtjes in handen, maar een echte blauwdruk hebik niet, ik wip van 'tenen naar 'tandere, wat het leven me ook aanbiedt aan kansen, maar als ik die opportuniteiten neem en benut, dan probeer ik wle die controle erover te hebben, zonder daarbij de "verrassings"-facotr en het grote onbekende een groot deel daarvan te laten meespelen.
niet altijd makkelijk wegnes die onzekerheid, maar het maakt het des te spannend
je leven uitstippelen zoals ik bij velen in mijn omgeving zie, daar krijg ik eignelijk de kriebels van...maar elk wat wils natuurlijk!

Gepost door: lord cms | 17-04-06

... wat moet zijn zal zijn, en hier en dr knn we iet of wat bijsturen

Gepost door: G | 17-04-06

... Ben op blogwandeling, leuk en zonnig weekend toegewenst, vanuit Oostende. (John lennon-fan)

Gepost door: FlyingDaniel | 21-04-06

De commentaren zijn gesloten.