24-09-06

heart or head?

Ze zijn alletwee aanwezig in ons lichaam, het ene al wat meer uitgesproken dan het andere. Zijn alletwee nodig. Maar waardoor laat je je best leiden?

De laatste tijd is het me opgevallen dat er redelijk wat mensen zich als een ping pong bal van het ene naar het andere laten slaan. En zelf ben ik ook niet onschuldig.

Volledig je hart volgen is gevaarlijk, sluit elke vorm van rationeel denkvermogen en dus ook de nodige (on?)gezonde 'halt!' uit.'t Is wel zalig, gewoon genieten, nergens iets van aantrekken, just go with the flow, relax en just be happy Bob Marley gewijs.

Maar dan bestaat de kans om op een dag in het zogenaamde 'zwarte gat' te vallen, alles in duigen te zien splinteren, een ijskoude douche te krijgen en je hele luchtkasteel in duigen te zien vallen. En de beste bescherming daartegen is natuurlijk dat hart niet teveel te volgen, nuchter te blijven en de pootjes op de grond te houden. Maar is de kans dan niet groot dat je je blijft afschermen van alles in je ivoren toren en wie weet wat je dan allemaal mist?

De oude grieken waren er ook al mee bezig. Ze hadden er woorden voor zenne, maar ik weet het niet meer. Die intelligentie ligt een beetje ver onder het stof van de doos van één of ander middelbaar. En ik weet niet meer of ze er al dan niet een oplossing voor gevonden hebben...

First one to find out, let me know!

15:41 Gepost door Lieve Kleine Pirana in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Wow Ik kan me helemaal vinden in je krabbels van vandaag Piranake... zo hard waar allemaal, ik zou ook graag de oplossing weten hoor ;).

Gepost door: UneX | 24-09-06

dan zijn we al met 3 ik denk te veel... is goed vr sommige dingen, en soms mis ik dan weer van alles... een geluk dat ik af en toe nog nr mijn klein teentje luister en zotte dingen doe...

Gepost door: G | 24-09-06

Complot Join the club! Waarom is het allemaal zo verdomd moeilijk en kunnen verstand en gevoel niet harmonieus samenwerken? Het lijkt wel een complot! Maar tijd brengt raad ... dat de tijd dan maar snel vooruitgaat!

Gepost door: BB | 25-09-06

De commentaren zijn gesloten.