12-10-06

 

Elke dag worden ze langer, en naarmate het gemoed saaier en nerveuzer. In het begin nam het me zo'n 30 minuten om naar het werk te rijden, maar toen was ik nog een 'gelukkige' check in en boarding agente die in shiften werkte en zich helemaal niets van de files hoefde aan te trekken. Anderen stonden er wel in, maar ik deed daar niet aan mee. Hihi

Sinds een dik half jaar werk ik echter zoals elke brave doorsnee Belg tijdens de 'gewone' kantooruren en zit ik ook elke dag 'braaf' aan te schuiven. Tijdens de zomer valt dat allemaal heel goed mee (bedankt studentjes en vakantiegangers!), maar eens het gewone leven weer begint, begint die miserie ook opnieuw. En als het dan nog eens begint te regenen, of vrachtwagens toeren gaan uithalen, dan kan het zenuwslopend en tergend traag gaan. Er moet ergens een sluipweg zijn hoor, maar die heb ik nog niet gevonden (als iemand van jullie die weet zijn, suggesties om het traject A12 vanaf Wolvertem - Zaventem Brucargo korter en sneller te laten verlopen, altijd welkom!)

Dus je probeert jezelf een beetje te entertainen, kijken naar de medefillezitters, nieuwe auto's bekijken en soms bewonderen, beetje sightseeing (gaat wat beter in bebouwde en andere kommen dan op de autostrade...). Er zijn wel een paar dingen die je dag kunnen maken, iemand die vrolijk zit mee te zingen in de wagen, in de neus peutert, saaie voor-zich-uit-staarders begluren en grappige verhalen bij bedenken, de dame die elke morgen rond hetzelfde uur haar krant leest in de keuken, gewaad in een vree sexy (not!) 'peignoir' en jaren '70 bril.

Maar het beste vind ik nog ht spandoek boven de A12, ter hoogte van de plantentuin in Meise ongeveer. 'Vrouwtje, ik zie je graag' staat er. De boodschap tovert direct een glimlach op mijn gezicht. Een paar seconden voel je je aangesproken en je wordt helemaal warm vanbinnen. Ergens bedenk je dat dat waarschijnlijk toch niet voor jou zou zijn. Maar toch, het doet wel iets... ;-)

13:54 Gepost door Lieve Kleine Pirana in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

als je wilt, kom ik uw naam erbij hangen :)

Gepost door: G | 12-10-06

en ik moet geloven dat gioj 'braaf' in uw karreke zit te wachten! Zal es een geluidopneme moeten doen denk ik

Gepost door: cdbke | 13-10-06

Aha Welkom bij et clubke van de file rijders ;)

Gepost door: UneX | 13-10-06

De commentaren zijn gesloten.