04-12-06

keuzes, keuzes...

ik las laatst ergens dat het een aangenaam maar terwijl ook gevaarlijk aspect is van onze maatschappij dat we tegenwoordig zoveel keuzes hebben. Er is zoveel, nooit kan je alles doen, lezen, horen, zien... Het is een luxe om zomaar alles ter je beschikking te hebben, maar terwijl zo bekrompend en onrustgevend. Geen wonder dat stress de ziekte van onze huidige leefwereld wordt. Het is een valkuil waar ik me soms ook in laat vallen, tegen wil en dank. Altijd bezig, van hier naar daar, druk langs alle kanten, je moet dit, je hebt dat nodig, als je dit niet koopt ben je niet mee, ams je dat al dan niet doet, dan ben je niet goed bezig. Soms wordt het at teveel. Terwijl is alles ook zo duur.

Ik maak deel uit van een generatie die alles van de vorige generatie heeft meegekregen met de idee, je leeft maar 1 keer, krijg je een kans, dan moet je die met beide handen en als het even kan voeten incluis, grijpen, geld was meestal geen bezwaar. Maar dan ga je alleen wonen, koop je een huis, hebt je eigen huishouden en alles is ineens zo evident niet meer.

Dan sta je voor de versheurende keuze als je een goed aanbod krijgt: ga ik mee in de mallemolen, werk ik bij, rij nog meer van hot naar her, geld bijverdienen om de maandelijkse rode cijfers een andere kleur toe te meten. Of sla ik het aanbod af, hou ik me bij het dagelijkse bestaan dat al hectisch genoeg is, maar mits enig organisatiewerk toch de kans laat op enige zelfontplooiing en persoonlijke vrijetijdbestedingen. Kies ik voor geld en een drukker bestaan, of voor een rustiger alledaags leven met eigen ademruimte?

Choices, choices...!

12:12 Gepost door Lieve Kleine Pirana in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

afwegen ik denk dat het vooral een kwestie is van afwegen. ik geef er de voorkeur aan om op tijd thuis te zijn en tijd over te houden voor hobbies en vrienden. als ik het dan met iets minder geld moet doen dan is dat maar zo. ik hoef niet persé een carrière, en ik heb (voorlopig) voldoende om comfortabel te leven. met andere prioriteiten kan dat natuurlijk allemaal keren, maar voorlopig mag ik niet klagen

Gepost door: fILLE | 04-12-06

Nu... Ik geef voor het moment de voorkeur aan de carriere uitbouwen en het geld. Als dat goed op poten staat kan ik het een beetje rustiger aan doen en genieten van wat ik bereikt heb... maar nu zijn er geen kindjes en geen andere zorgen dus kan ik alles op alles zetten... tis maar hoe ge het bekijkt?

Gepost door: Unexpected | 04-12-06

De commentaren zijn gesloten.