22-01-07

adam en eva

Het was er vrij donker, maar heel gezellig. Overal zacht gedempte lichten, lekker warm, wellness is Marokkaanse stijl. Een deugddoende afsluiter van een zware werkweek: brubbelbad, sauna en ander lekkers in de Thermae in Grimbergen (ja, nog is, we hadden de laatste keer een bon gekregen ;-) ).

Het eten was lekker, en niets is zaliger dan rondlopen in badjas op blote voeten in een lekker warme omgeving. De spanning verging als het ware in bubbels en zweete zich een weg naar buiten.

Rustig met ventje relaxen in het brobbelende water. Hmm... ontspannend! Tot...

om 21u het badpakkengedeelte ook toegankelijk werd voor 'de naakten'. Nu heb ik niets tegen verantwoord naakt hier en daar en af en toe. Voor mezelf heb ik echter een aantal grenzen aan mijn bestaan: niet iedereen wordt zomaar geconfronteerd met mijn evakostuum en ik heb geen zaken met dat van de gewone 'passant'. Als ik kies om in badpak rond te paraderen dan wil ik niet door andermans naaktheid opgedrongen worden. Ik moet geen pietjes en andere toestanden in mijn gezichtsveld geslingerd krijgen. Hoezeer je ook probeert ze af te wenden, je ogen vinden hun weg wel. Voor je het weet gaat het van een 'achteloze blik' naar staren en plaatsvervangende schaamte of verlangen. Versta me niet verkeerd, ik krijg niet ineens de intentie en inner compulsion om iemand zomaar ad hoc te bespringen, maar... het lijkt me wel iets hebben, zo kunnen genieten van de zachte aanraking van het water, de warmte van de sauna en het lichte zout op je huid. Vrij te kunnen bewegen, zonder schaamte, puur genieten, zonder je van iets maar iets aan te trekken. In het allerlaatste dan een stuk stof...

maar dan wel zonder andere blikken in de buurt

16:22 Gepost door Lieve Kleine Pirana in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.