15-02-07

coup de foudre

Het was geen liefde op het eerste gezicht, dat kan ik je vertellen. Er zat een 'click' vast in mijn hoofd die me tegenhield ervoor open te staan. Ik had even tijd nodig om te wennen. Mijn westerese denken en manier van leven hield me tegen. Een heel nieuwe wereld ging voor me open, het was lang geleden dat ik dit nog had ervaren. Of me het alleszins herinnerde.

Zo'n warmte, gastvrijheid en charme... het deed eerlijk gezegd deugd! Ik zette me de eerste avond even langs de zijkant en genoot stilletjes van de opzwepende muziek, de zoete geur, een mengelmoes van vlees, gebak en appelsienen. En muntthee natuurlijk.

Ik was een beetje overweldigd, had het allemaal niet zo verwacht. Maar de volgende ochtend was ik al wat ontvankelijker. Zeker gezien het kader waar ik de nacht had doorgebracht, romantischer kan haast niet! Duizend en één nacht lijkt echt nog te bestaan. Het leek een droom. Zou het echt...?

En het was echt! Marrakech heeft m'n hart gestolen. Geen woorden omschrijven de schoonheid, warmte en charme van deze stad. Ik ben verloren, al een paar dagen nu, sinds ik terug ben. Kan maar moeilijk wennen aan onze westerse beschaving. Terug in de mallemolen van onze koele, afstandelijke consumptiemaatschappij, waar mensen wel communiceren via onzichtbare en grensoverschrijdende moderne middelen, maar helaas de naam van hun buurman nog niet kennen. Wanneer komen we nog eens op straat, en zeggen zomaar goeiedag tegen de mensen, ook al kennen we ze niet of hebben we niets van hen nodig? Bij wie ben je hier onvoorwaardelijk welkom en mag je niet gaan zonder een tas thee, of wat dan ook, zonder dat er iemand op zijn horloge zit te kijken of 'ergens dringend naartoe moet'?

Dat cultuurbad heeft me goed gedaan. Als ik een kat was, ik zou snorren en spinnen. Want ik heb gezien dat het anders kan...

 

'Inch Allah!', zei ze met een warme glimlach op het gezicht en ze voelde weer de zon op haar huid.

21:30 Gepost door Lieve Kleine Pirana in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Aha! Daar was je dus :) klinkt interessant :p foto's?

Gepost door: Unexpected | 16-02-07

mja tzijn er een beetje veel. Kzou is zo'n flickr ding op mijn blog moeten zetten eh...
als ik gevonden heb hoe ik dat moet doen zal ik daar is werk van maken ;-)

Gepost door: Piranake | 19-02-07

Mag ik de volgende keer mee in de valies? Zomaar mensen die aan vakantie toe zijn, achterlaten in Belgie... ;-).

Alleszins blij dat je daarnaast ook weer 'back on-line' bent!

Groetjes!

Gepost door: Pilot-in-spe | 20-02-07

De commentaren zijn gesloten.